perjantai 1. marraskuuta 2013

Alppivaellusta - Bad Gastein

Alpeilla on käyty laskettelemassa, mutta alppivaellus oli raikas kokemus. Valitsimme ensikertalaisina Bad Gasteinin, jossa oli tarjolla pohjoismaisen matkanjärjestäjän matkoja eri tasoisille vaeltajille. Itse osallistuin ryhmään "helppo" ja mieheni puolestaan "keskivaikea". Helppo tarkoitti, että jalalle löytyi helposti astuinpaikka, mutta nousut oli ainakin minulle vaativia ja joskus laskutkin.

Kuva rinteiltä laaksoon.


Laaksoon päin katsovan alppitalon julkisivu. 
Säät suosivat. Yhtä päivää lukuunottamatta oli kirkasta ja aurinko paistoi. Edellisellä viikolla oli satanut lunta 20 cm ja sää oli ollut sumuinen ja pilvinen. Syyskuisilla Alpeilla sää vaihtelee. 

Bad Gastein on erinomainen vaelluspaikka, koska se on Alppien ympäröimä. Päivän vaelluspaikka voidaan valita sään mukaan.


Graukogeliin tehtiin ensimmäinen hiihtohissi 1900- luvun alussa. Nyt koko seutukunta on rauhoitettu ja hissi on auki vain muutamana päivänä viikossa. 


Grakogelin rinteillä kasvaa sembramäntyjä, joten päivän snapsivinkki oli sembrasnapsi.


Graukogelin vaelluspäivään sisältyi 40 minuutin vaativa nousu. Taukoja pidettiin 10 min välein, mutta meikäläisen keuhkot huuteli rytmikkäästi Hoosiannaa. 


Tarkasti katsoen ylläolevassa kuvassa näkyy "keskivaikea" ryhmä kiipeämässä vielä vaativampaa nousua kuin me. Molemmat ryhmät päätyivät alppijärvelle.


Allaolevassa kuvassa on oppaamme menossa uimaan (8 C), jalassaan Lederhose/ nahkahousut. Mitään järkeä siinä ei ollut, koska uimasta tultuaan hän survoi housut reppuunsa, kuivien vaatteiden joukkoon!


Keskivaikea ryhmä valmistautuu uimaan vastarannalla.

Stubnerkogelilla eli päähissin yläaseman luona oli huikea riippusilta, jossa saattoi testata korkean paikan kammoaan.


"Keskivaikea" ryhmä jatkoi kiipeämistään hissin yläasemalta huipuille. Huippu näkyy myös ylläolevassa kuvassa riippusillan takana vasemmalla 

Kiipesivät tuota harjaa pitkin...

2 kommenttia: