perjantai 21. joulukuuta 2012

Baselin joulumarkkinat

Jo monena vuonna peräkkäin olemme käyneet Baselin joulumarkkinoilla hengailemassa.

Asuimme vanhan sillan kupeessa.
Baselin kaupunki rakentaa markkinoille jouluseimen, jossa on melko aidonnäköistä porukkaa.


Gluhweinin nauttiminen on tärkeä osa joulumarkkinoita. Baselissa kilpailijajuomana toimii Feuerganzenbowle, eräänlainen palokuntalaisjuoma, jossa liotetaan sokeritoppaa. Maku ja alkoholipitoisuus vaihtelevat riippuen siitä, missä vaiheessa sokerin liukeneminen on. Näin meille ovat paikalliset kertoneet.

Markkinoilla tarvitaan myös hiukopalaa. Jos juustovoileipä houkuttaa, niin kannattaa kipaista oheiselle kojulle.


Juustoköntsän yläpuolella oleva infralämmitin sulattaa juuston. Sulanut juusto lapioidaan leveällä veitsellä ja sipaistaan ison, mutta ohuen leipäsiivun päälle. Syödään käsin.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, niin tunnelmallisia. Basel on varmasti tulevaisuuden matkakohteeni. Olitteko talvimatkalla Sveitsissä? Ihanaa varmasti. Hyvää uutta vuotta teille.
    terveisin Anna L

    VastaaPoista
  2. Olimme oikeastaan joulun alusmatkalla emmekä tälläkertaa käyneet muualla kuin Baselissa. Helmikuussa on tarkoitus lähteä Zermattiin hiihtämään. Kaikkea hyvää uudelle vuodelle myöskin sinulle t. helena

    VastaaPoista