sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Italian herkkuja Baselissa

Baselissa Wettsteinplazilla, siis tosi hyvällä paikalla, on italialainen ravintola, jossa olemme ruokailleet säännöllisesti. Mieheni käy siellä myös yksin, joten henkilökunta rientää toivottamaan meidät tervetulleeksi kädestä pitäen, kun saavumme paikalle. Ravintolassa pärjää parhaiten italian kielellä, saksaakin osataan.



Listalla on italialaisia herkkuja laidasta laitaan ja tietysti aito pizzauuni, jonka tulen voi nähdä loimottavan ravintolasalistakin.

Interiööri on persoonallinen. Ravintolasalin keskellä on karuselli, jonka sisä- ja ulkokaarella on pöytiä.



Kerran joulukuussa tulimme syömään sattumalta viimeisenä iltana, kun ravintola suljettaisiin kuukauden ajaksi. Tämä on muuten melko tyypillistä Baselissa, monet pienet ja keskisuuret palveluyritykset pitävät pitkän loman joulun tienoilla, kun on vuoden hiljaisin aika. Ravintola meni kiinni normaalia aikaisemmin ja muut asiakkaat sen tiesivät. Tarjoilija kertoi tilanteen jossain vaiheessa ruokailua ja kysyi haluaisimmeko viiniä. Talon laskuun. No, voisihan sitä ottaa. Henkilökunta tyhjensi kaikki keskeneräiset viinipullot ja osa siitä päätyi meidän pöytäämme. Tarjoilu pelasi, lisää kaadettiin, kun edellisen lasillisen pohja häämötti.

Olemme myös yöpyneet Ravintolan hotellissa. Mukava paikka, josta on erinomaiset liikenneyhteydet raitiovaunulla tai bussilla Baseliin ja Basel Landt:iin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti