lauantai 11. kesäkuuta 2011

Taas leivokset ilmassa leikkiä lyö


Jos raavaan miehen keittökirjan legendaarinen ohje "Kermassa paistettu voi", saa sylkirauhasesi riemastumaan, olet tervetullut Baselin ikuisiin kakku- ja piirakkakarnevaaleihin. Tarjonta on runsasta ja aina kauden hedelmin höystettyä. Hyvin usein leivonnaiseen on kerrostettu paksua, maukasta vaniljakiisseliä.

Kahvin kanssa tarjottava oikea kerma on suklaakupissa!

Kaikki lähtee sveitsiläisestä vihreillä niityillä laiduntavista lehmistä, joita maaseudulla näkee useammin kuin lampaita.

Engelbergin lehmiä golfkentän laidalla.

Baselin maaseudun serkkuja.


Mieheni syö yleensä kaksi herkkua päivässä, toisen töissä jälkiruokana lounaan päälle ja toisen iltakahvin kanssa. Lounaspaikan monipuolinen ruokatarjonta sijaitsee ravintolan yläkerrassa, jonka jälkeen siirrytään alakertaan kahvilaan, jossa on jälkiruokaa ja leivonnaisia ällistyttävän monipuolinen valikoima. Joka päivä!

Oma lihani on myös hyvin heikko ja harvoin kykenen purjehtimaan kauppojen ja leipomoiden kakkuhyllyjen ohitse sielun värähtämättä ja sitten jo kaivetaankin kukkaroa esille.

Tässä on poikettu rajan yli Ranskan puolelle, osataan sielläkin.

Eikä tässä vielä kaikki. Tarjolla on suklaamestareiden valmistamaa levysuklaata, jota maustetaan aidoilla luomumauilla.



Sveitsiläiset eivät ole lihavia, päinvastoin. He vaikuttavat keskimäärin "laihemmilta" kuin suomalaiset...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti